- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chirostile moldovenesti trebuie sa le incercati pentru ca sunt nemaipomenita la gustare sau la micul dejun.
Ingrediente
- 3 oua
- 4 cartofi
- 50 ml ulei
- 500 gr faina
- 100 gr ceapa
- 100 gr carne afumata
- 80 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat ca de taitei din faina, oua, sare si putina apa. Se intinde o foaie subtire si se taie in patrate cu latura de 5-7 cm.
- Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare, se curata si se dau prin masina de tocat. Carnea afumata si ceapa, tocate marunt, se calesc putin in ulei si se trec prin masina de tocat.
- Cartofii, carnea si ceapa se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Din aceasta compozitie se ia cate o lingura si se pune pe bucatile de aluat, se lipesc bine marginile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se scot intr-un vas si se servesc stropiti cu unt topit.