Portocale cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Portocalele cu migdale trebuie sa le incercati pentru ca este o combinatie placuta si foarte aromata.

Ingrediente

    • 4 portocale
    • 50 gr curmale
    • 2 linguri zahar cristalizat
    • 25 gr migdale
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
    • zeama de la 2 lamai
    • scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Se curafa portocalele de coaja si se taie felii rotunde. Se pune zaharul cristalizat intr-o tigaie cu o lingura de apa sa se caramelizeze.
  2. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga feliile de portocala si se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se adauga curmalele taiate bucafele si migdalele sfaramate. Se scot cu paleta, pe un platou, avand grija sa nu se rupa feliile de portocale. Se stropesc cu zeama de lamaie si zaharul pudra si se lasa la rece aproximativ 2 ore.
  3. Se servesc presarate cu scortisoara macinata. in momentul in care se serveste, se poate adauga cate 1 lingura de frisca si o visina din dulceafa.

Recomandari

Aperitive