- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii de casa cu branza si mamaliguta este o mancare traditionala, taraneasca clasica, foarte satioasa si gustoasa, in acelasi timp.
Ingrediente
- 500 gr carnati afumati
- 100 gr smantana
- malai
- 2 oua
- 300 gr branza de burduf
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face o mamaliga potrivita din malai, apa si sare. Carnatii se taie felii si se prajesc intr o forma unsa cu grasime, pana se rumenesc, dupa care se taie in felii groase.
- Se pune jumatate din mamaliguta pe fundul tavii, deasupra se pun carnatii si branza, apoi restul de mamaliguta si se acopera din nou cu branza si carnaciori.
- Se baga totul la cuptor pentru 15 minute, dupa care se toarna ouale batute cu smanatana si se mai lasa 5 minute.