Cocktail tailandez cu creveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cocktailul tailandez cu creveti este un aperitiv delicios, care cu siguranta va fi pe placul tuturor. Cu cat este servit mai repede cu atat cocktailul este mai gustos.

Ingrediente

    • 1 bucata de radacina de ghimbir de marimea unei nuci (10 gr)
    • 1 catel mic de usturoi 
    • 2 linguri de sos de soia
    • 50 ml suc de lamaie
    • 3 lingurite de zahar brun
    • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
    • 2 fructe avocado bine coapte
    • ½ ananas
    • 250 gr de creveti roz
    • 1 ceapa verde
    • 150 gr smantana

Instructiuni de preparare

  1. Se cojeste si se toaca marunt ghimbirul si usturoiul. Se amesteca cu sos de soia, suc de lamaie, zahar ?i ulei de floarea soarelui.
  2. Fructele avocado se taie in doua, se scot samburii si se cojesc. Pulpa se taie cuburi si se amestec? cu vinegreta. Cu jumatate din amestec se umplu 6 pahare mari pentru vin. Se cojeste ananasul, se inlatura cotorul iar pulpa fructului se taie in cuburi mici. Jumatate se adauga peste avocado, apoi se adauga, in straturi, restul de ananas si de avocado.
  3. Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se amesteca cu smantana. Se pune cate o lingura peste cocktailul tailandez.

    Sugestie: Cockteilurile pot fi pregatite in avans si pastrate cateva ore in frigider, acoperite. Adaugati smantana abia cu putin timp inainte de servire

Recomandari

Aperitive