- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinete umplute cu ceapa este o mancare delicioasa de post. Ceapa iute si aspra din fire e caramelizata si devine mai dulce decat rosiile ce o insotesc si o completeaza pentru a fragezi vinata. O mancare pe care musai trebuie sa o gustati!
Ingrediente
- 4 vinete lunguiete
- patrunjel verde
- marar verde
- 4-5 linguri ulei
- 2 cepe
- 2 rosii
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala vinetele, se taie in doua pe lung si se scobesc de miez. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei, amesteca apoi cu miezul de vanata tocat, adaugand putina sare si piper, dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de vanata.
- Se ia un vas termorezistent, se unge cu putin ulei si se asaza vinetele cu umplutura in sus. Pe fiecare vanta se asaza cate o jumatate de rosie curatata de pielita si seminte, se presara verdeata tocata si se baga vasul in cuptorul incins pentru 45 de minute.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.