- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de peste sunt foarte bune gustoase si aromate, fiind la fel de bune calde ca fel principal, sau reci ca aperitive.
Ingrediente
- 1 kg peste
- 1 morcov
- 3 oua
- 1 fir de usturoi verde
- 2 cepe
- 2 cartofi
- verdeata
- 100 gr faina
- cimbru
- 100 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele, se scot fileuri, se dau prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu morcovii si cartofii.
- Se caleste ceapa in ulei, se amesteca cu pasta de peste, cu verdeata tocata, cimbrul, usturoiul tocat, sarea si ouale batute.
- Se fac chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos. Se scot chiftelele din ulei pe servete absorbante pentru a se scurge de surplusul de grasime, dupa care se pot servi.