- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Terina cu ardei copt etse un preparat delicios, aromat, foarte usor de preparat si pe care il puteti servi chiar si la mesele festive.
Ingrediente
- 8 ardei kapia mari
- 100 gr sunca presata
- 250 gr unt
- 2 dovlecei
- 200 gr branza de vaci
- zeama de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se coc ardeii pe gratar, apoi se curata de coaja, cotor si seminte. Dovleceii se curata de coaja, se taie felii pe lungime si se oparesc 15 minute in apa clocotita cu sare, apoi se lasa la scurs.
- Se freaca cu mixerul untul cu branza de vaci pana se obtine o pasta fina in acre se pune putina sare.
- Se unge cu putin unt o forma de chec si se tapeteaza cu ardei copti. Se pune un strat de branza, unul de dovlecei, unul de branza, apoi feliile de sunca inca un strat de branza, unul de dovlecei si ultimul tot de branza.
- Se acopera totul cu ardei copti si se baga tava in frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se serveste stropita cu putin unt topit si zeama de lamaie.