- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele alunecoase sunt foarte bune si gustoase, fiind in acelasi timp preferatele copiilor.
Ingrediente
PENTRU CLATITE:
- 70 gr unt
- 70 gr zahar pudra
- 7 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 300 ml lapte
- 7 albusuri
PENTRU UMPLUTURA;
- 200 gr migdale rasnite
- 200 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si faina, se subtiaza aluatul cu laptele si se inglobeaza albusurile batute spuma. Se amesteca si se omogenizeaza compozitia. Din aceasta compozitie se prajesc clatitele numai pe o parte.
- Se asaza clatitele pe o farfurie, cu partea coapta in jos, si pe partea cealalta se presara migdale amestecate cu zahar pudra. Urmatoarea clatita se pune cu partea coapta peste migdale. Se continua operatia pana se termina toate clatitele.
- Clatita de deasupra se pune cu partea coapta in sus, se presara cu zahar si migdale si se serveste imediat ca desert.