- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga Jandarm este un preparat ardelenesc foaret gustos si aromat, pe care trebuie sa il incercati.
Ingrediente
- 1 gaina grasa
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 lingura cu sare
- 400 gr malai
- 1 capatana de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati pasarea de fulgi si pene, tineti-o pe flacara mijlocie pana se parleste puful, frecati cu malai toata carnea, apoi spalati cu multa apa rece.
- Goliti pasarea, sarati pe dinauntru, lasati sa stea 15 minute intr-un lighean apoi spalati din nou si scurgeti in sita. Inlaturati capul si ghearele si puneti pasarea acoperita cu apa rece ca sa fiarba 2-3 minute.
- Pastrati maruntaiele, spalati-le si puneti-le la fiert cu carnea. Aruncati apa, spalati carnea si oala si umpleti cu 4-5 litri de apa rece. Fierbeti la foc potrivit 1 ora cu vasul descoperit, adaugati in supa legumele curatate si spalate. Lasati-le intregi, continuati fierberea 45 minute.
- Scoateti 1,5 litri din supa intr-un ceaun si faceti o mamaliga pe care o fierbeti 20-25 min. Aceasta mamaliga in care apa este inlocuita cu supa se numeste Jandarm. Supa ramasa o serviti ca felul intai.
Faceti un sos de usturoi, sarati dupa gust, serviti separat. Impartiti carnea in farfurii adancite, serviti alaturi mamaliga, acoperiti cu sosul de usturoi
- Serviti foarte cald alaturi de vin alb.