Mamaliga Jandarm

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga Jandarm este un preparat ardelenesc foaret gustos si aromat, pe care trebuie sa il incercati.

Ingrediente

    • 1 gaina grasa
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 lingura cu sare
    • 400 gr malai
    • 1 capatana de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati pasarea de fulgi si pene, tineti-o pe flacara mijlocie pana se parleste puful, frecati cu malai toata carnea, apoi spalati cu multa apa rece.
  2. Goliti pasarea, sarati pe dinauntru, lasati sa stea 15 minute intr-un lighean apoi spalati din nou si scurgeti in sita. Inlaturati capul si ghearele si puneti pasarea acoperita cu apa rece ca sa fiarba 2-3 minute.
  3. Pastrati maruntaiele, spalati-le si puneti-le la fiert cu carnea. Aruncati apa, spalati carnea si oala si umpleti cu 4-5 litri de apa rece. Fierbeti la foc potrivit 1 ora cu vasul descoperit, adaugati in supa legumele curatate si spalate. Lasati-le intregi, continuati fierberea 45 minute.
  4. Scoateti 1,5 litri din supa intr-un ceaun si faceti o mamaliga pe care o fierbeti 20-25 min. Aceasta mamaliga in care apa este inlocuita cu supa se numeste Jandarm. Supa ramasa o serviti ca felul intai.
    Faceti un sos de usturoi, sarati dupa gust, serviti separat. Impartiti carnea in farfurii adancite, serviti alaturi mamaliga, acoperiti cu sosul de usturoi
  5. Serviti foarte cald alaturi de vin alb.

Recomandari

Aperitive