Mamaliga cu branza si oua ochiuri - la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu branza si oua ochiuri - la cuptor este o gustare apetisanta si foarte gustoasa, pe care o puteti servi calda cat si rece a doua zi.

Ingrediente

    • 400 ml lapte dulce sau zer
    • 200 ml apa
    • 300 gr malai
    • sare
    • 2 linguri cu unt
    • 300 gr branza de oi sau de capra
    • 4 oua

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Amesteci apa si laptele in ceaun si pui pe foc mic sa se incalzeasca. Sarezi si adaugi malaiul incet, in ploaie si amesteci cu melesteul pana omogenizezi, lasand sa fiarba 20 de minute amestecand mereu ca sa nu se prinda sau sa se afume.
  2. Ungi o forma de sticla sau o cratita cu unt, asezi un strat de mamaliga, apoi branza, acoperi cu restul de mamaliga, faci patru adancituri, spargi ouale pe rand si pui cratita in cuptorul cald pentru30 de minute.
  3. Cand este gata o portionezi si servesti foarte calda, alaturi de un pahar cu rosu, fiert si indulcit usor.

Recomandari

Aperitive