Compot din fructe uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul din fructe uscate este un preparat armanesc, care se prepara mai ales in zilele de iarna.

Ingrediente

    • 300 gr grau nedecorticat
    • 100 gr stfide
    • 100 gr caise uscate
    • 100 rg zahar
    • 1 lingura apa de trandafir
    • 1/2 lingurita scortisoara pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se spala graul in mai multe ape si se pune la fiert in 3 litri de apa pentru o ora si jumatate. 
  2. Intre timp, se pun la inmuiat fructele apoi se taie caisele in sferturi. Se toarna fructele, zaharul si apa de trandafiri in oala cu grau si se mai lasa la fiert inca 30 de minute. Cand s-a racit, se pune in castronase si se pudreaza cu scortisoara. 
  3. Este un preparat traditional pentru sarbatorile de la sfarsitul anului.

Recomandari

Aperitive