- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupcakes cu ciocolata este un preparat delicios si gustos pe care il puteti servi alaturi de o cana cu ceai de fructe, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr faina
- 75 gr ciocolata neagra
- 70 ml lapte
- 2 oua
- 80 gr unt, la temperatura camerei
- 75 gr zahar pudra
PENTRU CREMA DE SERVIT:
- 50 gr unt
- 150 gr ciocolata neagra
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 bucati
Timp de preparare 20 minute
Tip de coacere 20 minute
- Pentru aluat, se pune ciocolata rupta bucati la bain-marie sa se topeasca. Se freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se albeste, apoi se adauga ouale, unul cate unul amestecan apoi compozitia cu mixerul.
- Se adauga ciocolata topita, se amesteca si se adauga faina. Se omogenizeaza putin adaugand laptele si amestecand continuu.
- Se pune aluatul in forme de briose unse cu unt, apoi se coc 20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
- Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata rupta in bucati si untul, amestecand bine pana se topeste si se omogenizeaza.
- Se pune crema intr-un pos si se elibereaza cate putina pe fiecare briosa, pastrandu-le la frigider pana in momentul servirii.