Piroste cu somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pirostele cu somon sunt delicioase si satioase, ele fiind la fel de bune atat la micul dejun cat si la gustare.

Ingrediente

    • 180 gr faina
    • 80 gr unt
    • 1 ou
    • sare
    • 80 gr branza Ceddar rasa
    • 250 gr somon gatit, dezosat si tocat marunt
    • 1 lingura capere scurse si tocate
    • piper nagru macinat
    • 4 linguri marar verde tocat
    • 150 ml smantana
    • lapte pentru uns pirostele

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, apoi adaugati untul si omogenizati. Adaugati 50 gr de branza Ceddar si oul batut, amestecand cu un cutit pana cand obtineti un aluat moale. Framantati usor aluatul, strangeti-l intr-o minge si lasati-o 15 minute la racit.
  2. Intre timp, amestecati somonul, mararul tocat, caperele si smantana, adaugand la final sare si piper macinat, dupa gust.
  3. pe o suprafata tapetata cu faina, intindeti aluatul cu sucitorul si taiati cercuri cu gura unui pahar. Cu o lingura, puneti putina umplutura in centrul fiecarui cerc, ungeti marginile cu apa si formati semicercuri. Lipiti marginile apasandu-le, apoi puneti pirostele pe o tava unsa cu unt sau ulei. Formati toate pirostele, apoi ungeti-le cu lapte, presarati pe ele putina branza Ceddar si coaceti-le 20 de minute, pana se rumenesc.
  4. Pirostele cu somon se servesc cu sos de smantana si marar tocat.

Recomandari

Aperitive