- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de carne cu oua este un preparat care se poate servi atat ca fel principal alaturi de garnitura preferata cat si ca aperitiv.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata amestec
- 200 gr sunca presata taiata cubulete mici
- 4 felii paine
- 200 ml lapte
- 2 oua
- rozmarin sau alta verdeata
- sare
- piper
- 150 ml vin alb
- 6 oua fierte tare
Instructiuni de preparare
- Feliile de paine se inmoaie in lapte 15 minute,apoi se storc si se maruntesc. Se amesteca carnea tocata cu sunculita maruntita, painea maruntita, 2 oua si verdeata tocata, apoi se condimenteaza cu sare si pier, dupa gust. Se amesteca bine, se intinde pe masa de lucru compozitia in forma de dreptunghi si se pun pe lungime in mijloc ouale fierte si decojite.
- Se ruleaza carnea de jur-imprejurul oualelor, in forma de rulada. Se rostogoleste pana la marginea mesei si apoi intr-o tava unsa. Se pune la cuptorul incins pentru 30 min, se stropeste cu vin si se mai lasa la cuptor inca o ora.
- Rulada se taie felii si vor avea in mijloc sectiune de ou. Deasupra, se pune sosul din tava in care s-a prajit, la care se adauga putin vin alb. De jur imprejur se poate pune garnitura dorita. Se poate servi cu garnitura de spanac sau legume fierte.