- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele in stil napoletan sunt numai bune in dietele si in curele de slabire.
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 50 gr parmezan ras
- 125 gr mozzarella
- 1 legatura mica de busuioc
- 100 ml ulei
- 200 gr sos tomat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de centimetru, pe latime. Separat, radeti parmezanul, taiati in cubulete mici mozzarella si rupeti frunzele de busuioc in bucati cat mai mici.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie de calitate , apoi prajiti feliile de vinete, fara a le aglomera. Imediat cum devin aurii scoteti-le si tineti-le putin pe prosoape de hartie de bucatarie, pentru a mai scapa de surplusul de ulei. Presarati acum putina sare pe fiecare feliuta prajita.
- Asezati apoi pe o tava de cuptor, pe hartie de copt, cate o felie, puneti cate putin sos de tomate, parmezan ras si mozzarella, apoi asezati alta feliuta deasupra: realizati astfel un mic sandvis din 3 felii de vinete. Umpleti tava cu cate rotocoale puteti.
- Dati apoi totul la cuptor, la 180 de grade, pentru 5 minute. La final pot fi servite cu salata sau cu orez.