- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Visinata este bautura alcoolica naturala, dulce si aromata preparata in casa, ce nu lipseste de la nici o sarbatoare de romani gospodari. Nu exista o reteta anume dupa care se prepara se folosesc visine, zahar si alcool.
Ingrediente
- 5 kg visine
- 2 kg zahar
- 1,5 l votca tare sau 1 l alcool alb de 80°
Instructiuni de preparare
- Se aleg visinele sanatoase, se curata de codite, se spala si se pun la scurs. Dupa ce visinele s-au scurs se pun intr-o damigeana, alternand un strat de visine si un strat de zahar pana se umple damigeana Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
- Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare, unde ramane timp de 6 saptamani pana se termina fermentatia, iar zaharul s-a dizolvat complet Se adauga votca, sau alcoolul, se potriveste de tarie.
VARIANTA 2
INGREDIENTE:
- 5 kg visine
- 2 kg zahar
- 2 litri votca tare
MOD DE PREPARARE:
- Se pun visinele, pregatite ca pentru visinata, in damigeana, presarandu-le cu zahar (400 g zahar la 1 kg visine). Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare timp de sase saptamani.
- Dupa ce fermentatia a incetat se adauga 2 litri de votca. Se lasa in vas 2 saptamani. Se scurge visinata, se trage la sticle, se astupa cu dopuri si se pastreaza la loc rece.