Visinata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Visinata este bautura alcoolica naturala, dulce si aromata preparata in casa, ce nu lipseste de la nici o sarbatoare de romani gospodari. Nu exista o reteta anume dupa care se prepara se folosesc visine, zahar si alcool.

Ingrediente

    • 5 kg visine
    • 2 kg zahar
    • 1,5  l votca tare sau 1 l alcool alb de 80°

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg visinele sanatoase, se curata de codite, se spala si se pun la scurs. Dupa ce visinele s-au scurs se pun intr-o damigeana, alternand un strat de visine si un strat de zahar pana se umple damigeana Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
  2. Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare, unde ramane timp de 6 saptamani pana se termina fermentatia, iar zaharul s-a dizolvat complet Se adauga votca, sau alcoolul, se potriveste de tarie. 

 

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 5 kg visine
  • 2 kg zahar
  • 2 litri votca tare

    MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun visinele, pregatite ca pentru visinata, in damigeana, presarandu-le cu zahar (400 g zahar la 1 kg vi­sine). Se leaga damigeana la gura cu un tifon si se pune la soare timp de sase saptamani.
  2. Dupa ce fermentatia a in­cetat se adauga 2 litri de votca. Se lasa in vas 2 saptamani. Se scurge visinata, se trage la sticle, se astupa cu dopuri si se pastreaza la loc rece.

 

Recomandari

Bauturi