- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiorul de oua este o bautura amerricana, specifica sarbatorilor de iarna. In momentul servirii, dupa ce se toarna lichior in pahare se adauga putin scortisoara macinata, pentru a intensifica aroma.
Ingrediente
- 250 ml spirt
- 4 galbenusuri crude
- 300 gr zahar pudra
- 600 ml lapte fierbinte
- 1 baton de vanilie/esenta de rom/coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga laptele fierbinte in fir subtire(daca se adauga vanilie sau coaja rasa de lamaie, se fierb in lapte), amestecand mereu.
- Dupa ce se termina de pus laptele, se toarna spirtul cate putin, amestecand mereu, si la final se adauga esenta de rom.
- Se toarna lichiorul in sticle si se pune la macerat 4-5 zile, scuturand usor sticlele in fiecare zi.