- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinul de mere cald este delicios, foarte aromat si usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr mere Jonatan
- 500 ml vin rosu
- 1 lamaie
- 200 gr zahar
- putina scortisoara macinata
Instructiuni de preparare
- Se spala merele, apoi se taie rondele fara a le curata de coaja sau de samburi, si se asaza intr-o forma termorezistenta. Se presara merele cu 2 linguri de zahar si se introduce forma la cuptor, la foc mare, sa se caramelizeze zaharul.
- Intre timp, se incalzeste vinul impreuna cu 500 ml de apa, se adauga restul de zahar, coaja de lamaie si scortisoara. Cand incepe sa fiarba, se adauga merele caramelizate, apoi se ia vasul de pe foc,se acopera cu capac si se lasa sa infuzeze jumatate de ora.
- Se trece amestecul prin sita, pentru a inlatura coaja si se mitele merelor, apoi se adauga zeama de lamaie si se pune iarasi pe foc sa se incalzeasca.
- Vinul de mere cald se serveste fierbinte si, ori de cate ori se raceste se reincalzeste.