- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de mere si pere ofera o combinatie de gsturi arome diferite. Daca se folosesc mai multe pere aroma va fi mai fina si gustul mai dulce. Daca se folosesc mai multe mere gustul va fi usor acrisor.
Ingrediente
- 4 kg fructe
- 1,5kg zahar
- 1 l apa
Instructiuni de preparare
- Se spala merele si se pun la fiert, acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale. Perele fiind mai dulci, dar mai ales fiind mai moi, nu au nevoie sa fie fierte. Se trec merele prin sita, se procedeaza la fel si cu perele, apoi se pune piureul obtinut sa fiarba la foc viu (zeama in care au fiert merele se foloseste la prepararea unui compot) ca sa nu se inchida la culoare.
- Se lasa pana cand fierberea devine o forfoteala obosita, apoi se adauga zaharul in proportia amintita, se lasa sa mai fiarba si se trage cu lingura o dunga pe fundul vasului in care fierbe marmelada
- Daca dunga nu se acopera imediat, inseamna ca marmelada este gata Se ia vasul de pe foc, se toarna marmelada fierbinte in borcane curate si se leaga cu celofan pus in doua Se eticheteaza borcanele si se pun in camara numai dupa ce au fost pasteurizate la cald, in paturi sau in cuptorul aragazului.