- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Marmelada de piersici este cea mai gustoasa, potrivit cunoscatorilor. Daca ne luam dupa cele spuse de gospodine, marmelada de piersici se prepara rapid si nu trebuie sa lipseasca din camara cu conserve de iarna.
Ingrediente
- 3 kg fructe
- 500 gr zahar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se curata fructele de coaja si de samburi, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana cu apa. Se fierb la foc mic pana cand fructele devin moi si arata ca o marmelada subtire.
- Se micsoreaza focul si se amesteca neincetat cu o lopatica de lemn, se potriveste de zahar, care se adauga cand marmelada este aproape gata.
- Trebuie sa se puna zahar in marmelade, chiar daca fructele sunt foarte dulci, caci zaharul conserva fructele mai bine decat orice altceva. Se fierbe la foc mic, amestecand cu lingura de lemn (sau cu o lopatica speciala) pana cand marmelada se tine de lingura.
- Se lasa sa se raceasca 15 minute, se pune in borcane incalzite, care se capseaza si se tin in camera aerisita.
- Dupa gust, marmelada se poate parfuma cu vanilie.