- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fiecare gospodina are reteta proprie de gogosari in otet, pe care o foloseste in fiecare toamna. Pentru acele gospodine care vor sa schimbe reteta sau care nu stiu cum se pon gogosarii in otet, va oferim o reteta clasica, rapida cu rezultate delicioase.
Ingrediente
- 3 kg gogosari
- 4 morcovi mari
- frunze de felina
- foi de dafin
- boabe de piper
- enibahar
- 500 ml otet
- 1 litru apa
- 2 linguri de sare
- 5 linguri cu zahar sau miere
- 5 borcane de 800 g
Instructiuni de preparare
- Se spala gogosarii, se taie felii groase (in 4 sau 6 felii), se pun in borcane pe fundul carora s-a asezat un strat de frunze de telina, se condimenteaza cu piper boabe, enibahar, foi de dafin, se acopera cu solutie fierbinte din otet, apa, sare si zahar.
- Se capseaza borcanele dupa ce s-a racit lichidul, eventual se mai pun felii de gogosar daca mai incap in borcane. Se pastreaza in camara, se servesc ca salata garnitura la orice fel de mancare.