Gogosari taiati in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fiecare gospodina are reteta proprie de gogosari in otet, pe care o foloseste in fiecare toamna. Pentru acele gospodine care vor sa schimbe reteta sau care nu stiu cum se pon gogosarii in otet, va oferim o reteta clasica, rapida cu rezultate delicioase.

Ingrediente

    • 3 kg gogosari
    • 4 morcovi mari
    • frunze de feli­na
    • foi de dafin
    • boabe de piper
    • enibahar
    • 500 ml otet
    • 1 litru apa
    • 2 linguri de sare
    • 5 linguri cu zahar sau miere
    • 5 borcane de 800 g

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gogosarii, se taie felii groase (in 4 sau 6 felii), se pun in borcane pe fundul carora s-a asezat un strat de frunze de telina, se condimenteaza cu piper boabe, enibahar, foi de dafin, se acopera cu solutie fierbinte din otet, apa, sare si zahar.
  2. Se capseaza borcanele dupa ce s-a racit lichidul, eventual se mai pun felii de gogosar daca mai incap in borcane. Se pastreaza in camara, se servesc ca salata garnitura la orice fel de mancare.

Recomandari

Conserve si Muraturi