Bulion de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Multe gospodine au propria reteta de bulion, mostenita de la mama, soacra, bunica ,, cu siguranta ca sunt retete bune, care nu au dezamagit pe nimeni si care conserva perfect gustul rosiilor pe timpul iernii, noi incercam sa va ofeim o reteta noua, clasic

Ingrediente

    • 10 kg rosii
    • 2 teline
    • 2 cepe
    • 4-5 radacini de patrunjel

Instructiuni de preparare

  1. Se spala rosiile, se rup in doua, se pun intr-o oala adanca, fara apa, sa fiarba in suc propriu, la foc potrivit Se aleg legume mari, bine coapte, fara lovituri sau muce­gai. Cand lichidul lasat de rosii acopera legumele, se cura­ta telinele, cepele si patrunjelul si se pun sa fiarba impreu­na cu rosiile cateva ore. Acestea se scot inainte de a incepe sa se sfarame si se folosesc separat sau se arunca. Rosiile se fierb pana cand lichidul incepe sa scada. Se stinge focul si se lasa continutul sa se raceasca, apoi se trece prin sita sau prin masina separatoare speciala.
  2. Pulpa obtinuta se fierbe in zeama ramasa pana cand devine pasta. in acest moment gospodina hotaraste cat de consistenta va fi pasta si o trece in borcane mici.
  3. Se capseaza borcanele, se invelesc in paturi si se pun in camara, dupa 24 de ore. Legumele fierte au dat gust si aroma bulionului.

Recomandari

Conserve si Muraturi