- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Serbetul de zmeura este cel mai delicios serbet, avand o aroma acrisoara delicioasa, care nu poate lipsi din camara dvs de iarna.
Ingrediente
- 1 kg zmeura
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se aleg fructe coapte bine, chiar zdrobite, se curata de codite, se spala in doua-trei ape reci, se scurg in sita. Se pun in vas emailat si se zdrobesc cu mana, se strecoara sucul in alt vas. Se adauga o cantitate dubla de zahar si 500 ml apa, sau se face siropul separat, din apa si zahar si se adauga sucul de zmeura cand siropul este bob legat
- Se fierbe pe foc tare si se trage vasul deoparte cand fierberea devine poticnita. Se lasa sa se raceasca, se freaca energic si se pune in borcane cand siropul este o pasta mata. Se pastreaza in camara fara lumina.