- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Castraveti murati in saramura sunt nelipsiti pentru celebrele salate cu legume, carne si maioneza. La fel din acesti savurosi castraveti murati in saramura se pot prepara feluri de mancare excelenta cu sau fara carne.
Ingrediente
- 5 kg castraveti
- 6 l apa
- 6 linguri cu sare
- 6 linguri cu zahar
- 2-4 morcovi
- 1 conopida mica
- frunze de visin
- marar uscat
Instructiuni de preparare
- Se spala castravetii si se lasa in apa rece 10 ore. Se scurge apa, se umple vasul cu apa sarata, in care s-au pus 3 linguri cu sare si 3 linguri cu zahar. Se lasa acoperit cu capac 24 ore, dupa care se scurge si se arunca saramura, se inlatura castravetii care s-au inmuiat .
- Se asaza castravetii in borcan, cu marar uscat si frunze de visin asezate pe fundul borcanului si cu felii de morcov si buchete de conopida printre randuri. Se face saramura din apa, sare si zahar, se clocoteste 2-3 minute, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti. Se capseaza borcanele, se pun in camara.