- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu mere in saramura este un preparat delicios are se serveste iarna ca salata asortata de muraturi sau ca garnitura alaturi de fel de mancare delicios.
Ingrediente
- 2 conopide mari
- 2 kg mere Renete sau Ionatan
- 2 linguri cu zahar
- 4 linguri cu sare
- 4 litri de apa
- 4 crengute de busuioc
- usturoi
- telina
Instructiuni de preparare
- Se spala conopida, se desface in buchete, se spala din nou, se asaza in borcane mai mari, cu frunze de telina la baza, alternand cu un rand de mere acrisoare (Renete sau Ionatan). Printre randuri se pun catei de usturoi si crengute de busuioc.
- Se face o solutie din apa, sare si zahar, care se toarna fierbinte peste conopida. Se leaga borcanele, se lasa sa se raceasca, se pastreaza in camara. Se servesc impreuna ca salata garnitura la mancaruri picante cu carne sau legume.