Marmelada de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru a surprinde din plin aroma capsunilor, marelasa de capsuni etse cea mai potrivita. Facuta dupa reteta clasica este delicioasa si cu siguranta va incanta pe toata lumea.

Ingrediente

    • 1 kg capsuni
    • 1 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg fructele de codite, se spala si se scurg in sita. Se pun in vas smaltuit, acoperite cu 1 cana de zahar, si se fierb la foc domol pana cand se topeste zaharul, apoi la foc mai tare.
  2. Se amesteca destul de des in vas cu o lingura de lemn, pana cand se leaga destul ca sa se tina de lingura, se adauga restul de zahar si se continua fierberea.
  3. Cand este gata, se lasa marmelada sa se racoreasca 15 minute, se pune in borcane calde, se inchid borcanele si se eticheteaza. Se pastreaza in camara aerisita, departe de lumina.

Recomandari

Conserve si Muraturi