- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru a surprinde din plin aroma capsunilor, marelasa de capsuni etse cea mai potrivita. Facuta dupa reteta clasica este delicioasa si cu siguranta va incanta pe toata lumea.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se aleg fructele de codite, se spala si se scurg in sita. Se pun in vas smaltuit, acoperite cu 1 cana de zahar, si se fierb la foc domol pana cand se topeste zaharul, apoi la foc mai tare.
- Se amesteca destul de des in vas cu o lingura de lemn, pana cand se leaga destul ca sa se tina de lingura, se adauga restul de zahar si se continua fierberea.
- Cand este gata, se lasa marmelada sa se racoreasca 15 minute, se pune in borcane calde, se inchid borcanele si se eticheteaza. Se pastreaza in camara aerisita, departe de lumina.