Marmelada de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de caise se poate prepara atat din fructe coapte cat si din fructe verzi. Gustul acrisor al marmeladei de caise este potrivit pentru clatite si tarte cu diverse umpluturi.

Ingrediente

    • 6 kg caise
    • 2 kg zahar
    • 1 l apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, se curata de samburi si se rap bu­cati mari. Se pun intr-un vas special cu fund dublu, sau un vas inox si se acopera cu 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa fiarba 10 minute impreuna, dupa care se trage vasul de pe l oc si se lasa sa se raceasca continutul.
  2. Se trec caisele prin sita si se pune piureul sa fiarba in acelasi vas, din care insa s-a scos zeama de fructe. Se socoteste cate 1 kg de zahar pentru fiecare 2 kg piure de caise. Se fierbe intai piureul pana cand se ingroasa bine, apoi se adauga zaharul in felul acesta, marmelada pastreaza culoarea luminoasa a fructului; zaharul mareste prea mult timpul de fierbere.
  3. Marmelada este gata atunci cand nu mai cade de pe lingura de lemn cu care se amesteca in vas. Se fierbe marmelada sub supraveghere permanenta, altfel se prinde de fundul vasului.
  4. Unul din secretele reusitei consta in ale­gerea vasului: sa fie curat, fara zgarieturi, sa aiba fundul dublu si pereti inalti.

Recomandari

Conserve si Muraturi