Suc de rosii cu legume de toamna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Suc de rosii cu legume de toamna este un preparat de iarna delicios care poate fe folosit atat la ciorbe cat si la feluri mai elaborate de mancare, oferind un gust dulceag si o textura fina.

Ingrediente

    • 10 kg rosii
    • 2 kg ardei gras sau gogosari
    • 2-3 teline cu frunze
    • sare
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala legumele, se taie felii, se trec prin masina de rosii (un tub separator, atasat masinii de tocat carne) se strange pasta obtinuta intr-o oala mai mare sau un ceaun de tuci, se pune la fiert pe foc moale. Cand sosul acesta ajunge la jumatate din cantitatea initiala, se sareaza, se indulceste (2-3 linguri de zahar), se mai clocoteste 2-3 minute si se trece in sticle mici.
  2. Se leaga sticlele (se unge gura sticlei cu albus batut) cu celofan pus in doua si ume­zit, se asaza sticlele in paturi si se lasa asa 24 de ore, apoi se pun in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi