- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunt multe retete de suc de rosii pentru iarna, fiecare gospodina are secretul ei. Noi va oferim reteta clasica de suc de rosii pe care o puteti imbunatatii, dupa gust.
Ingrediente
- 10 kg rosii
- 1 lingura cu sare
- 2-3 linguri cu zahar
- 1 albus de ou.
Instructiuni de preparare
- Se spala rosiile, se trec prin masina speciala, se pune sucul obtinut sa fiarba pe foc mic 2-3 ore. Se indulceste si se sareaza, se mai fierbe putin, se trece in sticle de 500 ml se unge gura sticlei cu albus batut ca sa se lipeasca etans celofanul umezit, pus in doua.
- Se leaga sticlele, se pun in paturi si se asaza in camara dupa 24 de ore. Se foloseste la prepararea supelor, dar se poate consuma ca bautura intaritoare.