- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Compotul de cirese este un compot care nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine, mai ales ca se prepara usor, necesita putine ingrediente, iar fructele se pot consuma ca atare sau se pot folosi la diferite deserturi delicioase.
Ingrediente
- 2 kg cirese
- 200 gr zahar la litru de apa
Instructiuni de preparare
- Pentru compotul de cirese se folosesc fructe sanatoase, mari, tari, care se spala, se indeparteaza coditele , apoi se lasa sa se usuce pe un sercet absorbant.
- Se asaza fructele in borcane cu inchidere etansa, avand grija sa se lasa spatiu intre ele si sa nu se turteasca.
- Intre timp, preparati un sirop din apa cu zahar folosind 200 gr de zahar pentru fiecre litru de apa folosit. Cand siropul incepe sa clocoteasca si zaharul s-a topit complet se ia vasul de pe foc si se lasa siropul sa se raceasca.
- Cand siropul este caldut se toarna in borcane, peste cirese, lasand spatiu liber de 2 cm in partea de sus a borcanului, apoi se inchid borcanele care se pun la sterilizat in cuptor, timp de 6 minute, din momentul in care a inceput sa fiarba.
- Dupa ce a-ti oprit focul la cuptor lasati borcanele acolo pana se racesc complet dupa care le puteti muta in camara.