- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de mure trebuie sa o incercati pentru ca este foarte dulce si gustoasa, perfecta la prepararea tartelor sau chiar si la micul dejun.
Ingrediente
- 4 kg mure proaspete
- 2,5 kg zahar
- 2 lamai
Instructiuni de preparare
- Murele alese si spalate se pun in cratita cu 300 ml apa. Cand incep sa fiarba, se trage vasul de pe foc si se paseaza fructele printr-o sita deasa.
- Dupa pasare, piureul se cantareste si, pentru fiecare 900 gr de piure, se adauga un kg de zahar, apoi piureul si zaharul se pun din nou la fiert. Se lasa 5 minute la fiert din momentul in care da in clocot si, inainte de a trage vasul de pe foc, se adauga sucul strecurat de lamaie.
- Se pune dulceata calda in borcane, se astupa si se pun pe capac sa se raceasca asa.