- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gemul de capsune cu ardei chili este un preparat delicios, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg capsune
- 1 ardei chili mic
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita cu ghimbir ras
- 1 kg zahar gelifiant 1:1
Instructiuni de preparare
- Spala si curata de codite capsunele, apoi scurge-le de apa. Zdrobeste cu un blender jumatate din cantitatea de capsune, iar restul taie-le bucati.
- Curata ardeiul de seminte, apoi taie-l bucatele. Amesteca ardeiul cu ghimbirul ras si cu capsunele. Adauga zaharul gelifiant si pune amestecul pe foc, amestecand continuu. Lasa sa fiarba timp de 7 minute, dupa care poti face proba de gelifiare: pune o lingurita de gem pe o farfurioara, iar daca s-a solidificat, adauga piperul negru macinat mare si amesteca usor.
- Umple imediat borcanele, sigileaza-le si pastreaza-le in camara rece si intunecata.