Gem de capsune cu ardei chili

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gemul de capsune cu ardei chili este un preparat delicios, aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg capsune
    • 1 ardei chili mic
    • 1 lingurita piper negru
    • 1 lingurita cu ghimbir ras
    • 1 kg zahar gelifiant 1:1

Instructiuni de preparare

  1. Spala si curata de codite capsunele, apoi scurge-le de apa. Zdrobeste cu un blender jumatate din cantitatea de capsune, iar restul taie-le bucati.
  2. Curata ardeiul de seminte, apoi taie-l bucatele. Amesteca ardeiul cu ghimbirul ras si cu capsunele. Adauga zaharul gelifiant si pune amestecul pe foc, amestecand continuu. Lasa sa fiarba timp de 7 minute, dupa care poti face proba de gelifiare: pune o lingurita de gem pe o farfurioara, iar daca s-a solidificat, adauga piperul negru macinat mare si amesteca usor.
  3. Umple imediat borcanele, sigileaza-le si pastreaza-le in camara rece si intunecata.

Recomandari

Conserve si Muraturi