Gogosari murati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca din nici o camara de iarna, fiind deliciosi alaturi de feluri principale scazute.

Ingrediente

    • 5 kg  gogosari
    • 350 gr zahar
    • 150 ml ulei
    • 500 ml otet
    • 100 gr sare grunjoasa neiodata
    • 1 lingurita boabe de mustar
    • 1 lingurita boabe de piper
    • 2 radacini de hrean
    • frunze de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gogosarii, se curata, apoi se taie in sferturi.
  2. Se pun apoi gogosarii peste o marinata preparata la rece din otet, zahar, sare, ulei, boabe de mustar si de piper, foi de dafin.
  3. Timp de 2 zile, gogosarii se amesteca mereu pentru a-si lasa zeama. Dupa cele 2 zile, bucatile de gogosari se pun in borcane, intercalate cu bucati de hrean, se toarna peste ei solutia obtinuta in urma marinarii si se inchide etans fiecare borcan.

Recomandari

Conserve si Muraturi