- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca din nici o camara de iarna, fiind deliciosi alaturi de feluri principale scazute.
Ingrediente
- 5 kg gogosari
- 350 gr zahar
- 150 ml ulei
- 500 ml otet
- 100 gr sare grunjoasa neiodata
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 radacini de hrean
- frunze de dafin
Instructiuni de preparare
- Se spala gogosarii, se curata, apoi se taie in sferturi.
- Se pun apoi gogosarii peste o marinata preparata la rece din otet, zahar, sare, ulei, boabe de mustar si de piper, foi de dafin.
- Timp de 2 zile, gogosarii se amesteca mereu pentru a-si lasa zeama. Dupa cele 2 zile, bucatile de gogosari se pun in borcane, intercalate cu bucati de hrean, se toarna peste ei solutia obtinuta in urma marinarii si se inchide etans fiecare borcan.