- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca de dovlecei are o aroma delicata si este foarte gustoasa. Servita rece va va aduce aminte de zacusca bunicii, din copilarie.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Coace ardeii si vinetele, curate-le, apoi lasa-le sa se scurga. Taie dovleceii cubulete, stropeste-i cu putin ulei si pune-i intr-o tava, in cuptorul incins, vreo 15-20 de minute.
- Taie ceapa si caleste-o in ulei incins, si cand incepe sa-si schimbe culoarea adauga vinetele si ardeii tocati cu un cutit, dovleceii, rosiile curatate de pielite si taiate cubulete. Adauga sare si piper, ienibaharul si 3 frunze de dafin, si tine pe foc pana cand capata consistenta dorita, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
- Pune zacusca in borcane sterilizate si lasa-le in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, apoi impacheteaza-le in paturi pana se racesc complet cand le poti duce in camara.