Gogonele cu varza rosie in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.

Ingrediente

    • 3 kg gogonele
    • 3 verze mici
    • 2 crengute de vi­sin
    • 2 morcovi
    • frunze de felina
    • usturoi
    • sare
    • apa
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, se spala, se asaza in straturi in borcane mari sau in vase de plastic, cu crengute de visin la baza, cu felii de morcovi si usturoi printre randuri si cu frunze de telina deasupra.
  2. Se face o saramura clasica, in care se adauga zahar (cate 1 lingura pentru 1 1 lichid) si se da in clocot, apoi se pune calda peste legume.
  3. Se leaga borcanele, se pastreaza peste iarna. Zeama acestora se foloseste pentru a acri ciorba de fasole, de linte, de ciu­perci. Legumele murate se folosesc ca salata garnitura.

Recomandari

Conserve si Muraturi