- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.
Ingrediente
- 3 kg gogonele
- 3 verze mici
- 2 crengute de visin
- 2 morcovi
- frunze de felina
- usturoi
- sare
- apa
- zahar
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala, se asaza in straturi in borcane mari sau in vase de plastic, cu crengute de visin la baza, cu felii de morcovi si usturoi printre randuri si cu frunze de telina deasupra.
- Se face o saramura clasica, in care se adauga zahar (cate 1 lingura pentru 1 1 lichid) si se da in clocot, apoi se pune calda peste legume.
- Se leaga borcanele, se pastreaza peste iarna. Zeama acestora se foloseste pentru a acri ciorba de fasole, de linte, de ciuperci. Legumele murate se folosesc ca salata garnitura.