- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciresele in ciocolata sunt atat de aromate, incat trebuie sa le preparati in cantitati mari.Acesate minunate bomboane sunt mai gustoase dupa o saptamana de stat la frigider.
Ingrediente
- 60 cirese cu codita
- 3 linguri unt, la temperatura camerei
- 3 linguri sirop de porumb
- 400 gr zahar vanilat
- 1 kg ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Spalati ciresele cu apa rece si lasati-le pe prosoape absorbante din hartie ca sa se usuce.
- Intr-un castron amestecati untul cu siropul de porumb pana se omogenizeaza, apoi adaugati zaharul pudra framantan compozitia cu mana, ca pe un aluat. Impachetati ametscul in folie de plastic si bagati-l in frigider o ora, ca sa se intareasca.
- Scoateti aluatul din frigider si rupeti mici din el in care ascundeti cate o cireasa, lasand codita afara. Asezati bilutele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi bagati tava in frigider pana se intaresc.
- Intre timp, topiti ciocolata intr-o cratita pe foc mic, apoi scufundati fiecare cireasa in sos, tinandu-le de codite. Ciresele glazurate asezati-le in tava pe hartia de copt si lasati-le la rece pana se intaresc. Pentru a le depozita corespunzator puneti-le intr-un recipient etans la frigider.