Jeleu de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de vin este un desert pe care il puteti servi chiar si la aperitiv, la mesele festive.

Ingrediente

    • 1 litru vin alb dulce
    • 300 gr zahar
    • 10 foi de gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita, se face un sirop din vin si zahar, care lasa la fiert pana se leaga.
  2. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si se amesteca in siropul de vin, care se fierbe pana se topeste gelatina. Compozitia se strecoara prin tifon, se toarna intr-un castron umezit si se lasa la racit.
  3. Se pune castronul in frigider si, inainte de a servi, se scufunda cateva secunde in apa fierbinte. Jeleul se rastoarna pe un platou.

Recomandari

Deserturi