Lapte de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lapte de pasare sau bulgari de zapada, indiferent cum i-am zice, aceasta reteta este un desert de care nu te saturi niciodata. Chiar daca nu este deloc satios, laptele de pasare compenseaza prin usurinta cu care poate fi preparat.

Ingrediente

    • 1/2 baton de vanilie
    • 200 gr zahar
    • 1 lingurita faina
    • 1 litru lapte
    • 6 oua
    • 1 lingura rom

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-o cratita lapetle cu batonul de vanilie si se pune pe foc sa fiarba.
  2. Se bat spuma albusurile, se adauga 100  gr zahar si se bat energic pana camd spuma nu mai cade de pe tel. Cand laptele incepe sa fiarba se face focul mic si cu lingura se iau cantitati mici din albus si li se da forma de ou, netezindu-le cu ajutorul cutitului. Se da drumul in lapte la  cate 4-5 forme si se tin 2 minute pe o parte si doua pe cealalta, dupa care se scot cu o spumiera si se pun intr-o sita.
  3. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si cu faina, apoi se adauga peste  laptele in care a fiert albusul, cate putin, amestecand pe foc mic, pana incepe sa se ingroasa. Se ia amestecul de pe foc, se adauga o lingura de rom, se lasa sa se raceasca, se toarna intr-un vas, se pun deasupra formele de oua, apoi se poate servi.

Recomandari

Deserturi