- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frusecurile glazurate cu mere sunt delicioase si foarte aromate, numai bune la petrecerile copiilor.
Ingrediente
- 100 gr margarina
- 270 gr zahar brun
- 1 ou
- 400 gr faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 150 gr nuci tocate
- 2 mere curatate si date pe razatoare
- 150 gr stafide
- 50 ml lapte
- 300 gr zahar pudra
- 1 lingura unt
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Freacati margarina cu zaharul brun pana cand acesta se topeste iar crema devine pufoara. Adaugati in crema de unt oul si omogenizati bine compozitia.
- Separat, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, cuisoarele pisate si nucsoara. Omogenizati amestecul, apoi puneti jumatate in crema de unt, adaugati nucile, merele rase, stafidele, apoi restul de amestec de faina si laptele.
- Omogenizati bine amestecul, apoi cu o lingurita asezati gramajoare de aluat in tava de copt tapetata cu foaie pergament, la distanta de 1 cm unele de altele. Se introduce tava in cuptor si se coace 10-12 minute, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceasca.
- Intre timp, preparati glazura, amestecand zaharul pudra cu untul si esenta de vanilie, pana cand obtineti o crema omogena cu care veti glazura fursecurile reci.