- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de mere cu fulgi de ovaz este un desert pe care nu il puteti rata. Servit cu o cupa de inghetata este desertul ideal!
Ingrediente
- 1,5 kg mere curatate si taiate felii
- 50 ml apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 gr faina alba
- 100 gr fulgi de ovaz
- 200 gr zahar brun
- 3/4 lingurita nucsoara macinata
- putina sare
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Puneti feliile intr-un vas termorezistent adanc si stropiti-le cu zeama de lamaie si apa.
- Intr-un castron mare, amestecati faina, fulgii de ovaz, zaharul, nucsoara si putina sare,omogenizand bine amestecul. Se adauga untul taiat bucati si se framanta cu degetele pana se obtin firimituri fine de aluat, care se repartizeaza uniform peste merele din tava.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 40-45 de minute, pana incepe sa se rumeneasca, apoi se scoate tava si se lasa sa se racoreasca la temperatira camerei.