Fursecuri cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste fursecuri cu mere sunt atat de aromate, incat gustarea va deveni un mic festin!

Ingrediente

    • 400 gr faina alba
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingurita cuisoare macinate
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 1/2 lingurita sare
    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 300 gr zahar brun
    • 1 ou
    • 150 gr nuci tocate
    • 3 mere tocate
    • 150 gr stafide
    • 140 gr zahar pudra
    • 1 lingura lapte

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerneti impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoarele, nucsoara si sarea. Separat, in alt castron mixati untul pana devine pufos, adaugand apoi treptat zaharul si oul batut. Omogenizati bine amestecul peste care adaugati apoi compozitia cu faina si la final nucile, merele si stafidele.
  2. Cu o lingurita luati din aluat si asezati in tava tapetata cu o hartie de copt unsa cu ulei, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti tava in cuptorul icnins si coaceti prajitura 12-14 minute, la foc moderat, apoi lasati-le la racit pe un gratar.
  3. Pentru glazura amestecati zaharul pudra cu laptele pana obtineti o pasta cu care glazurati fursecurile reci.

Recomandari

Deserturi