Turta dulce-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turta dulce este desertul copilariei noastre. De ce nu am retrai la infinit acele momente, cu o turta dulce aromata si gustoasa!

Ingrediente

    • 300 gr faina alba
    • 200 gr unt
    • 3 oua
    • sare
    • 1 lingurita ghimbir macinat
    • 1 lingurita ienibahar macinat
    • 1 plic zahar vanilat
    • 200 gr faina de secara
    • 250 gr zahar brun
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingura scortisoara macinata
    • 1 lingurita nucsoara macinata
    • 1 lingurita cuisoare macinate

    PENTRU GLAZURA:

    • 1/4 lingurita esenta de vanilie
    • coloranti alimentari
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 1/2 lingura zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sare, zaharul, praful de copt si mirodeniile. Se adauga untul taiat bucatele si ouale, si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare, care se lasa la frigider 30 de minute.
  2. Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cu o forma bucatile de turta dulce. Se asaza turta dulce intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace i cuptorul incins circa 20 de minute.
  3. Pentru glazura, se freaca zaharul pudra cu zeama de lamaie si esenta de vanilie, adaugand colcoranti alimentari, in functie de preferinte.
  4. Se scoate turta dulce din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se decoreaza , dupa imaginatia fiecaruia.

Recomandari

Deserturi