- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul pe sticla este un preparat foarte gustos cu care veti surprinde in mod placut atat prin aspect cat si prin aroma.
Ingrediente
- un pui intreg de aprox. 1 kg
- 500 ml apa
- Delikat
- piper macinat
- condimente
Instructiuni de preparare
- Puiul si se spala bine si in interior, se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte condimente. Separat, se umple o sticla de bere de 500 ml cu apa rece.
- Puiul se introduce pe sticla, apoi se pune intr-o oala (sau tava mica) unde veti pune 1/2 l apa. Se da la cuptor aproximativ 2 ore (puteti sa lasati puiul mai mult pentru a se rumeni).
- Aveti grija cand il puneti in cuptor, sa taiati gatul. Din cand in cand, il mai puteti scoate, iar cu zeama care s-a adunat in cratita puteti sa luati cu o lingura si sa turnati pe el. Se scoate dupa ce s-a rumenit si se serveste cu cartofi piure sau pai si cu muraturi.