- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunt multe retete de aripioare marinate, dar aceasta are marele avantaj ca aripioarele nu se prajesc in baie de ulei ci se rumenesc in cuptor.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 1 lingura cu ierburi provensale
PENTRU MARINATA:
- 1 mana coacaze zdrobite
- 1/2 lingurita piper macinat
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 200 ml vin alb
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 varf de lingurita boia iute
- 1 lingurita miere de albine
Instructiuni de preparare
- Spala aripioarele, taie-le varfurile, pune-le intr-un bol mare si adauga ingredientele pentru marinata. Amesteca bine ca sa se marineze toate aripioarele, acopera vasul cu folie si lasa la frigider 3 ore.
- Scoate arioparele si pune-le intr-o tava. Toarna o cana cu apa si marinata strecurata, apoi presara ierburile provensale si baga tava in cuptorul incins, la foc potrivit 30 de minute, pana se rumenesc.
- Stropeste din cand in cand aripioarele cu sosul din tava, iar cand sunt gata scoate-le si serveste-le cu garnitura de orez natur.