- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Nisetru cu sos Meuniere este un preparat pescaresc foarte gustos si aromat, si in loc de nisetru puteti folosi cu succes salaul.
Ingrediente
- 1 kg nisetru
- 3 linguri cu unt
- 1 lamaie
- 3 linguri cu faina
- sare
- piper macinat
- patrunjel si marar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Curatati pestele de solzi, spalati si lasati la scurs in sita sau in servete de hartie. Taiati pestele felii groase de 3-4 cm, sarati usor fiecare felie, lasati sa stea pe un platou 1/4 ora. Piperati feliile de peste dupa gust, treceti-le prin faina presarata pe un platou mare si prajiti in unt cald.Intoarceti pestele pe toate partile pana cand capata o nuanta aurie.
- Scoateti feliile de peste pe un platou curat si acoperiti cu capac pentru ca sa ramana calde.
- Pregatiti sosul Meuniere: turnati in cratita cu unt toata faina care v-a ramas, adaugati 1 lingura de unt proaspat, amestecati si stoarceti peste sos zeama de lamaie. Folositi o lingura de lemn si omogenizati amestecul pana cand devine spumos. Adaugati in sos verdeata tocata fin si rasturnati sosul peste feliile de peste.
- Serviti totul cald, cu paine proaspata si vin alb.