- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pulpa de caprioara trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- 1 pulpa de caprioara marinata
- 200 gr slanina afumata
- 200 ml apa sau supa calda
- 175 ml vin
- sare
- 150 ml ulei
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Faceti o solutie marinatadin: apa, otet, sare, legume taiate felii, 1 capatana de usturoi necuratat, foi de dafin. Curatati carnea, spalati-o usor cu apa calda (folositi un prosop umed) si lasati-o in marinata 10-12 ore.
- Scoateti carnea din solutia de marinat, ungeti-o pe toata suprafata cu ulei. Daca vanatul este mai batran, atunci cand scoateti carnea de la marinat, bateti cu batatorul de lemn sau cu cotorul de lemn al unui cutit partile mai tari.
- Puneti carnea intr-o tava mare (taiati pulpa in doua folosind o secure sau lama dura a unui cutit), acoperiti-o cu solutie de marinat, piper boabe si putina sare. Taiati in felii groase slanina, puneti-o in tava de friptura langa carne.
- Frigeti carnea 2 ore, stropiti-o cu sosul in care se face. intoarceti friptura de 2-3 ori, adaugati vinul si mai frigeti 20 min. Raciti putin, scoateti slanina dm tava, transati carnea.
- Serviti friptura calda, insotita de felii de slanina, langa piure de castane, broccoli fiert in aburi, morcovi fierti cu unt. Este bun vinul rosu.