- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul fript cu ciuperci este foarte gustos si apetisant, fiind un preparat dietetic dar totusi satios.
Ingrediente
- 1 kg morun proaspat (1 bucata intreaga)
- 300 gr ciuperci mici albe
- 4 rosu mari
- 2 cepe
- 1 lingura cu vermut alb sec
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati si spalati bucata de peste, sarati si piperati dupa gust.
- Ungeti cu unt o forma de sticla incasabila si asezati in ea 2 cepe curatate si tocate pestisori. Puneti pestele deasupra cepei si inconjurati-l cu rosii taiate m patru si cu ciuperci intregi (curatate, fara codite si spalate bine). Adaugati sare, piper si untul ramas si stropiti cu vermut pestele.
- Frigeti pestele la foc iute 30 min. Stropiti cu sosul in care se face. incercati pestele cu o furculita, stingeti focul daca s-a facut (carnea pestelui trebuie sa fie ferma).
- Serviti pestele portionat, inconjurat de rosii si ciuperci, stropit cu sos, langa paine proaspata si vin alb sec.