- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravii cu migdale este un preparat considerat pe bunadreptate o delicatesa culinara, datorita gustului special.
Ingrediente
- 6 pastravi
- 6 linguri cu migdale tocate
- 2 linguri cu ulei de arahide
- 60 gr de unt
- 3 linguri cu faina
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Goliti pestele de intestine si, daca gasiti icre, strangeti-le intr-un pahar. Spalati pestele si uscati-i in prosop curat. Treceti fiecare pastrav prin faina.
- Incalziti in tigaie mare o lingura de unt si uleiul si prajiti pestele pana cand devme auriu. Scoateti pestii pe un platou mare si acoperiti-i cu folie de aluminiu.
- Incalziti restul de unt si lasati migdalele sa se inmoaie putin. Rasturnati peste pastravi si acoperiti din nou cu folie pana in momentul servirii.
- Sarati si piperati, serviti cu garnitura de icre de pastrav (daca aveti) langa paine feliata si vin alb sec.