- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Calamarul umplut este un preparat exotic, pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti invitati la masa pe care doriti sa ii surprindeti cu un preparat delicios...
Ingrediente
- 2 calamari
- 1 ou
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 250 gr sprot afumat
- 1 lingura pesmet
- 200 ml vin alb
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Calamarii se spala cu apa rece, apoi se sterg cu servete absorbante.
- Separat, sprotul se curata si se taie marunt.
- Intr-un castron, se bat ouale cu putina sare. Se adauga pestele, pesmetul si ceapa verde tocata marunt.
- Se umple calamarii cu amestecul peparat si se prind la capete cu scobitori. Se prajesc apoi calamarii cateva minute in ulei incins. Se toarna vinul alb, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 20 de minute, intorcandu-i din cand in cand, adaugand, daca mai este nevoie, apa calda.
- Cand sunt gata, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele potrivit de groase care se infig pe bete de frigarui, alternand cu frunze de spanac.
- calamarul se serveste ca atare sau alaturi de sos de rosii usor picant.