- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravii rasol este un preparat dietetic, plin de vitamine, specific Postului.
Ingrediente
- 6 pastravi
- sare
- 2 linguri cu otet
- 3 linguri cu ulei
- patrunjel verde tocat
- lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se curata pestele, se goleste de intestine si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile apoi se pune sa stea 5 minute in apa calda cu otet.
- Se pune intr-un vas mare 1 litru de apa sa fiarba si, cand da in clocot, se adauga pestele, se micsoreaza focul si se fierbe incet 1/4 ora.
- Se scoate pestele pe o farfurie mare si se serveste cu un sos facut din ulei, zeama de la 1/2 lamaie, sare, verdeata tocata marunt si putin piper macinat, turnat peste pastravi sau pus intr-un bol de sticla, cu paine proaspata si vin alb demisec.