Pastravi rasol

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravii rasol este un preparat dietetic, plin de vitamine, specific Postului.

Ingrediente

    • 6 pastravi
    • sare
    • 2 linguri cu otet
    • 3 linguri cu ulei
    • patrunjel  verde tocat
    • lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Se curata pestele, se goleste de intestine si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile apoi se pune sa stea 5 minute in apa calda cu otet.
  2. Se pune intr-un vas mare 1 litru de apa sa fiarba si, cand da in clocot, se adauga pestele, se micsoreaza focul si se fierbe incet 1/4 ora.
  3. Se scoate pestele  pe o farfurie mare si se serveste cu un sos facut din ulei, zeama de la 1/2 lamaie, sare, verdeata tocata marunt si putin piper macinat, turnat peste pastravi sau pus intr-un bol de sticla, cu paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar